Verslag: Winterbeklimming Ben Nevis, Schotland

Gepost op 01 september 2014  ¤  tags: schotland  alpinisme      Reageer

Schotland

"Februari 2010. Vanuit Charleroi vliegen we met Ryanair naar Prestwick, op 50 km ten zuiden van Glasgow. Dit weekend willen we de Ben Nevis, de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk, beklimmen. Aangekomen in de luchthaven van Prestwick begeven we ons naar de onthaalbalie van Hertz om de sleutels van onze huurwagen in ontvangst te nemen. We krijgen een spiksplinternieuwe Ford Mondeo toegewezen. Enthousiast gooien we onze rugzakken in de koffer en we vertrekken meteen richting Schotse Highlands."
Deze bijdrage werd geschreven door Orlando Furfari.

Klik hier voor het verslag

Interview: Xterra-atleet Jim Thijs

Gepost op 20 augustus 2014  ¤  tags: Xterra  mountainbike  trailrunning      Reageer

Jim Thijs

Een tijdje terug kwam ik via google op de website van Jim Thijs, een atleet pur sang die zich toelegt op Xterra. Sindsdien surf ik geregeld naar zijn website of facebookpagina. We nodigden hem uit om zichzelf en zijn sport aan ons voor te stellen.

Klik hier voor het interview

Verslag: Cape Wrath Trail, Schotland

Gepost op 15 juli 2014  ¤  tags: schotland  hiken      Reageer

Schotland

"Al een paar jaar speelde het idee bij Hilde, mijn echtgenote, en mezelf om ons nog eens onder te dompelen in de wildernis van de Schotse Highlands. Verschillende alternatieven werden onder de loep genomen en uiteindelijk kozen we het eerste gedeelte van de Cape Wrath trail uit. Deze wordt in de gevonden literatuur toch als ‘uitdagend’ bestempeld en dat trekt ons als iets meer ervaren bergwandelaars wel aan."
Deze bijdrage werd geschreven door Benny Verberck.

Klik hier voor het verslag

The North Face wint GOUDEN OutDoor INDUSTRY AWARD

Gepost op 11 juli 2014  ¤  tags: gear      Reageer

TNF Fuseform

The North Face wint de prestigieuze OutDoor INDUSTRY AWARD 2014. Het FuseForm™ Originator Jacket uit de kenmerkende The North Face Summit Series-lentecollectie 2015 is door een onafhankelijke, hoogwaardige jury bekroond met de GOUDEN award in de categorie ‘materiaalinnovatie’. De OutDoor INDUSTRY AWARD is een wereldwijd erkende prijs voor innovatieve outdoorproducten. The North Face ontving de award op de OutDoor Show, een belangrijke beurs voor de outdoorbranche in Friedrichshafen, Duitsland.

Het FuseForm Originator Jacket is een revolutionair alpinejack uit één stuk. Het jack is gemaakt van een materiaal met een uniek productieproces genaamd FuseForm™. The North Face heeft bij het FuseForm™ Originator Jacket specifiek gebruik gemaakt van FuseForm om zones in het kledingstuk te creëren voor verschillende niveaus van slijtvastheid, zonder daarbij in te boeten op hoe het voelt en het ademend vermogen.

FuseForm van The North Face is een pionierstechniek die de manier waarop kleding is gemaakt volledig verandert. Door gebruik te maken van geavanceerde productietechnieken is het mogelijk om twee materiaaleigenschappen te verweven tot één stof. Het FuseForm-productieproces stelt de maker in staat diverse stofeigenschappen in een kledingstuk te gebruiken zonder daarvoor te snijden en knippen. Dit minimaliseert naden, draden en tapes. Het resultaat: een kledingstuk dat lichter, sterker en duurzamer is en met minder volume – voor betere prestaties daar waar het nodig is. Daarnaast is het afgeronde product veel strakker qua design, met een modern en uniek uiterlijk.

Meer informatie: Website The North Face

Lowland Photo Festival 2014

Gepost op 24 juni 2014  ¤  tags: fotografie      Reageer

Lowland Photo Festival

Landschap vzw organiseert, samen met Argus, de Bond voor Verantwoorde Natuurfotografie (BVNF) en het fotografietijdschrift 'Shoot', het 'Lowland Photo Festival 2014'. Het belooft een feest te worden voor elke natuurfotograaf uit Vlaanderen en Nederland!
Op zaterdag 22 en zondag 23 november 2014 kan je in CC Ter Dilft in Bornem (30 km ten zuidwesten van Antwerpen) terecht voor een boeiend programma boordevol fototentoonstellingen, beklijvende lezingen van toonaangevende natuurfotografen uit binnen- en buitenland, de grootste natuurfotografiebeurs van de Lage Landen, praktijkgerichte seminars die bulken van de informatie waarmee je als natuurfotograaf meteen zelf aan de slag kan... Wat er dat weekend allemaal te beleven valt, kan je nalezen op de programmapagina van het Lowland Photo Festival.

Meer informatie: Website Landschap Vzw

Verslag: Wandelen in het Nationaal Park Hoge Veluwe

Gepost op 11 juni 2014  ¤  tags: nederland  hoge veluwe  hiken      Reageer

Hoge Veluwe

Mijn lijstje van te bezoeken plaatsen wordt voortdurend langer. Niettemin lukt het me af en toe om toch iets te schrappen. Zo trokken we afgelopen weekend naar het Nationaal Park Hoge Veluwe om er een stevige dagtocht te ondernemen. We boekten een kamer bij B&B De Kleine Valkenier in Heveadorp en combineerden de prachtige tocht met een leuk bezoek aan het openluchtmuseum te Arnhem.

Klik hier voor het verslag

Review: Woolpower - Crewneck 200

Gepost op 27 mei 2014  ¤  tags: review  gear      Reageer

Woolpower

Misschien trek je deze zomer naar koudere oorden, of ben je reeds bezig met voorbereidingen voor deze winter? Overweeg dan zeker eens een basislaag van het Zweedse Woolpower. Afgelopen winter hebben we de Crewneck 200 getest waarna we twee conclusies hebben kunnen trekken: merinowol is top en de afgelopen winter een flop!

Klik hier voor de review

Trekking in het Turkse Taurusgebergte

Gepost op 19 mei 2014  ¤  tags: trekking  turkije  taurusgebergte      Reageer

Turkije

De hoogste toppen van het Taurusgebergte bevinden zich in de Aladaglar (Turks voor Ala bergen) met de piek genaamd Demirkazik die 3756 meter bereikt. Het gebied is nog vrij onbekend en werd pas in de jaren ’60 voor het eerst in kaart gebracht.
Lees het verslag van een trekking doorheen het Turkse Taurusgebergte. Geschreven door Kathy Van Crombruggen.

Klik hier voor het verslag

Steun de kinderen van de Himalaya

Gepost op 14 mei 2014  ¤  tags: himalaya      Reageer

Nepal

Nepal blijft je voor altijd bij en smaakt altijd naar meer. De mensen, de cultuur, de geuren, kleuren en het landschap zijn gewoon onvergetelijk.

We steunen dan ook met plezier het project van Dirk Huyghe, een wereldfietser die zijn komende deelname aan de Suntrip 2015 koppelt aan het goede doel. Wij geloven sterk in het belang van onderwijs als de meest belangrijke en fundamentele pijler van alle ontwikkelingsprojecten.

De opbrengst van een zopas uitgegeven kwaliteitsvolle verjaardagskalender (formaat 42 cm x 30 cm) zal integraal besteed worden aan de aankoop van zonnepanelen voor internaten en dorpjes in de Indische Himalaya waar geen of nauwelijks elektriciteit voorhanden is en waardoor kinderen ’s avonds toch nog kunnen studeren!

Het gaat niet om een gewone jaarkalender maar een verjaardagskalender die lang kan gebruikt worden! Een nuttig geschenk voor familie en vrienden en waarmee je ook nog eens kansarmen extra mogelijkheden geeft!

Een kalender kost 20 euro en kan verzonden worden (5 euro verzendkost) of op verschillende punten (waaronder wijzelf) afgehaald worden.

Meer informatie: Kinderen van de Himalaya

Verslag: De beklimming van de Kilimanjaro (5895m)

Gepost op 03 april 2014  ¤  tags: kilimanjaro  afrika  expeditie  klimmen  trekking      Reageer

Kilimanjaro

"Toen Dave en ik in 2012 de Gran Paradiso hadden beklommen, wisten we het zeker! We wilden beide onze nieuwe hobby letterlijk en figuurlijk naar een hoger niveau tillen en een stap verder gaan in de wandel/bergsport. In 2013 kwamen we op het idee om de Kilimanjaro te beklimmen en dit te combineren met een safari rondreis te Kenya/Tanzania."

Nancy Van Der Woey schreef een interessant en praktisch verslag van haar beklimming van de Kilimanjaro (5895m) - Grootste vrijstaande berg van de wereld en Afrika's hoogste berg.

Klik hier voor het verslag

[ sluiten ]Reageer

* Verplicht veld

[ sluiten ]